Suprrelikvie – Sušení Arahaté Thajska

Suprrelikvie

Tento fenomén, stejně jako posvátné relikvie, spadá do říše thajských zázraků, které je možno spatřit na vlastní oči.

Pokud člověk (mnich) dosáhne určité duchovní vyspělosti, začne disponovat mnohem vyšší energetikou. Jakmile disponuje něčím navíc, objeví se u něj zpravidla jedna nebo i více zvláštních schopností, které my – evropané nazýváme paranormální. Jestliže jste již na takovém stupni duchovního vývoje, pak Vám jistě funguje intuice (neboli přijímáte informace i jinak, než jen za pomocí pěti smyslů) plus něco navíc – jasnovidnost, vidění budoucnosti, citlivost na energie předmětů, vidění aury, schopnost léčit atd.

.

Wat Tham A Pai - vystavene relikvie Thajských arahatů
Wat Tham A Pai – vystavene relikvie Thajských arahatů

.

Ti – co dosáhli nebo se alespoň dotkli nejvyšší duchovní úrovně, se běžně nazývají Realizovaní mistři, Bódhisattvové nebo Arahaté. Takový arahat může vypadat jako běžný člověk a nijak to na něm nemusí být vidět. Nemusí nutně chodit bos, s holou hlavou zabalený do bílého, nebo oranžového prostěradla. Zásadní věc, kterou se odlišuje od běžných smrtelníků je, že se již vymanil z reinkarnačního koloběhu a nepodléhá tak úplně přírodním zákonům.

.

Wat Tham Puang - Vihan - vystavené relikvie Thajsko
Wat Tham Puang – Vihan – vystavené relikvie

.

Arahatova duše

již nepodléhá, ale jeho oblečení a tělo, je stejně jako naše, jen vypůjčené. Při narození a během života jsme si navypůjčovali materiál od této planety a vše, co bylo půjčeno, se jednoho dne musí vrátit. Náš život začal darem od našich rodičů, konkrétně jedné buňky otce a jedné buňky matky. Tyto dvě buňky v našem těle již dávno nejsou. Celé tělo je vytvořeno z materiálu, který jsme snědli, vypili, vdechli nebo vstřebali kůží (něco jsme také obdrželi od maminky pupeční šňůrou). Proto i arahaté umírají a tím odevzdávají materiál fyzického těla zpět tomuto hmotnému světu (planetě, přírodě).

.

Relikvie Jižní Korea
Relikvie Jižní Korea

.

Jeden z důkazů arahatství nebo alespoň hodně vysoké duchovní vyspělosti jsou fenomény spojené s jejich ostatky, neboli relikviemi první třídy. Tělo arahata disponuje i po smrti velmi silnou energetikou a takzvané relikvie vyzařují jejich osobní, velmi kvalitní a silnou energii. Ta je příčinou fenoménu, který jsem popsal v článku o buddhistických relikviích. Druhým možným fenoménem je, že jejich tělo již nepodléhá rozkladu, neboli po smrti (na rozdíl od ostatních lidí) pouze vyschne…

U takovýchto ostatků není nikdy použit žádný ze způsobů balzamování pomocí jakýchkoliv chemických nebo přírodních přípravků. Vše je velmi jednoduché – arahat zemře a tělo vyschne. Běžně se takovémuto procesu říká samo-mumifikace. Sušených arahatů po světě zrovna moc k vidění není, a to ani v buddhistických zemích. Sám jsem jich v Thajsku během deseti let objevil pouze deset.

.

Luang Pho Daeng - Wat Khunaram - Ko Samui - Thajsko 2006
Luang Pho Daeng – Wat Khunaram – Ko Samui – Thajsko 2006

.

Luang Pho Daeng

Bezkonkurenčně nejznámější je Luang Pho Daeng, bývalý opat z kláštera Wat Kiriwongkaram na Ko Samui. Tento arahat zemřel ve věku 79 let v posteli a jeho tělo bylo později poskládáno do meditační pozice. Od roku 1973 je dodnes vystaven ve skleněné vitríně se slunečními brýlemi na nose. Tento samo-mumifikovaný arahat se bohužel nestal jen úžasnou Superrelikvií, která popírá přírodní zákony. Nestal se jen sušeným důkazem jakou sílu a efekt má buddhistická meditace. Nestal se jen silným zářičem pozitivní energie, ke kterému se chodí pro duchovní útěchu, zklidnění mysli a pro duchovní pokrok pomocí meditace a modliteb v jeho blízkosti.

Stal se bohužel hlavně turistickou atrakcí, u níž se zastavují tisíce turistů cestou na vodopády a sloní treking. Většina turistů opatovo tělo vnímá jen jako bizarní a trochu morbidní atrakci ve stylu dvouhlavého telete a vůbec nechápou unikátnost, vzácnost a výjimečnost možnosti vidět a hlavně dostat se do blízkosti takové super-relikvie. Pokud hledáte posvátné místo, klid a zvláštní energii, pak Wat Kunaram není to pravé. Celá atmosféra a energetika místa je rozsekána neustále proudícím davem turistů.

Zajímavostí je, že tohoto samo-mumifikovaného opata navštívil specializovaný tým z National Geographic, aby zjistil, zda se nejedná o podvod. Opatovo tělo podrobili sérií testů, které prokázaly a potvrdily originalitu mumie. Rentgenové snímky prokázaly, že mumie má uvnitř všechny orgány včetně jater, a to v neporušeném, pouze vyschlém stavu. V odebraných vzorcích tkáně nebyly nalezeny žádné stopy konzervačních látek, ať už přírodních nebo chemických. Verdikt zněl, že tělo je opravdu samo-mumifikováno a ve velmi vlhkém přímořském prostředí vyschlo bez použití jakýchkoliv podpůrných látek.

Na Ko Samui jsem měl několik let pronajatý domek. Moje zkušenost je, že pokud jsem ho na několik měsíců opustil, mohl jsem při návratu najít plesnivé v podstatě cokoliv, co nebylo vzduchotěsně uzavřené v plastovém obalu (potraviny, čaj, sušené ovoce, ale i oblečení nebo dřevěnou skříň).

.

Wat Kiriwongkaram - Ko Samui - Thajsko
Wat Kiriwongkaram – Ko Samui – Thajsko

.

Luang Por Perm

Jak jsem již řekl, takovýchto super–relikvií není mnoho. Najít další je poměrně složité. Přesto přímo na Ko Samui jsou k vidění hned dvě. Bývalý opat kláštera Wat Kunaram a jeho kamarád bývalý opat kláštera Wat Kiriwongkaram.  Luang Por Perm, který samozřejmě také dosáhl arahatství díky buddhistické meditaci, zemřel v roce 1976 ve věku 87 let. Opatovo samomumifikované tělo je mimo turistické trasy, a tak právě u něj můžete nalézt ten správný klid…

.

Luang Pho Perm - Wat Kiriwongkaram - Ko Samui - Thajsko 2010
Luang Pho Perm – Wat Kiriwongkaram – Ko Samui – Thajsko 2010

.

Pokud jste v Bangkoku, pak doporučuji návštěvu kláštera Wat Muang v provincie Ang Thong. Zdejší opat je vystaven v prosklené rakvi vykládané perletí, kterou si sám koupil. Luang Por Kasem totiž viděl budoucnost a věděl nejen to, že jeho tělo nebude podléhat rozkladu, ale (stejně jako Buddha) přesně předpověděl den svého úmrtí.

.

Prosklená rakev - Luang Por Kasem - Wat Muang
Prosklená rakev – Luang Por Kasem – Wat Muang

.

Takovéto relikvie sice nepodléhají rozkladu, ale také nebývají vystavovány věčně. Naprosto běžně se stává, že Arahatova duše se zjeví ve snu nebo v meditaci některému z mnichů a požádá o zpopelnění. Proto pokud chcete takovýto fenomén vidět na vlastní oči, doporučuji to neodkládat. Sušených Arahatů jsem doposud objevil deset, ale na vlastní oči jsem měl možnost spatřit jen devět, protože bývalý opat kláštera Wat Chi Pa Khow je nově uložen uvnitř dřevěné nádoby.

.

Opat Wat Chi Pa Khow je nově uložen uvnitř dřevěné nádoby - Ang Thong - Thajsko
Opat Wat Chi Pa Khow je nově uložen uvnitř dřevěné nádoby – Ang Thong – Thajsko

.

Proč chtějí zpopelnit?

Důvod proč ve starém Egyptě balzamovali a mumifikovali zemřelé byla víra. Egypťané věřili, že vyspělá duše se nenarodí do tak nízkého a obyčejného, strastiplného světa jako je tento. A také věřili, že dokud je fyzické tělo vcelku, (mumifikováno) nemůže se zde narodit. Neboli může duchovně růst a zůstat v některém z vyšších světů, které nazýváme nebeské sféry nebo jiné – vyšší dimenze. Možná že duše Arahata časem dostane nějaký záměr (narodit se do nižšího světa za účelem pomoci zdejším bytostem) a požádá o zpopelnění.

Závěrem bych ještě dodal příběh, který se stal v Rusku. Za léčitelkou přišla žena a velmi hrubě jí přikázala, ať jí vyléčí. Léčitelka viděla její nečistou duši a její velmi nízkou duchovní úroveň a slušně jí odmítla. Baba se začala rozčilovat a nadávat, otočila se, udělala krok a mrtvá upadla na podlahu. Léčitelka jí okamžitě zavolala záchranku.

Ruská rychlá záchranná pomoc přijela v rekordním čase 120-ti minut. Baba byla během dvou hodin v tak silném stádiu rozkladu, že medici odmítali uvěřit, že ráno ještě žila a zavolali policii. Zřejmě čím jsme na nižší duchovní úrovni, tím rychleji se naše tělo rozpadá a naopak. (Tento příběh je z knihy N.S.Lazareva – Diagnostika Karmy).

.

S.N.Lazarev - Diagnostika Karmy
S.N.Lazarev – Diagnostika Karmy

.

Wat Phra Kao - Ayutthaya - Thajsko 2010
Wat Phra Kao – Ayutthaya – Thajsko 2010

.

Luang Pho Hom - Wat Tha It - Thajsko 2010
Luang Pho Hom – Wat Tha It – Thajsko 2010

.

Wat Patung - Chiang Mai - Thajsko 2010
Wat Patung – Chiang Mai – Thajsko 2010

.

Wat Padaeng - Chiang Mai - Thajsko 2010
Wat Padaeng – Chiang Mai – Thajsko 2010

.

Wat Tha Sung - Uthai Thani -Thajsko 2013
Wat Tha Sung – Uthai Thani -Thajsko 2013

.

Luang Por Chuen Pasatiko - Tiger Cave Temple - Chantanaburi - Thajsko 2016
Luang Por Chuen Pasatiko – Tiger Cave Temple – Chantanaburi – Thajsko 2016

.

V Jihovýchodní Asii bude takovýchto Superrelikví zajisté více než  pouhých 10. Pokud jste při svém putování objevili další, pošlete mi fotografie se jmény a já je přidám k tomuto článku.

Odkazy:

wendi – autor článku a průvodce Thajskem i Kambodžou

Líbí se Vám tento článek? Pomozte nám realizovat další!

Objednáním ubytování nezaplatíte nic navíc a přesto přispějete na provoz webu.

Autor wendi

Webu THK - Thajsko - Kambodža věnuji téměř všechen svůj volný čas. Věřím, že se pro Vás stane zajímavým zdrojem informací nejen o THK, ale že dokáže pomoci i těm, kteří kráčí po Duchovní cestě. Pokud se vám moje práce líbí, můžete provoz webu podpořit přispěním jakékoliv finanční částky na bankovní účet THK č. 78-8767920247/0100. Finanční podpora je velmi důležitá nejen pro provoz webu, ale hlavně pro získávání nových informací. Děkuji w.

Doporučujeme

Zlato na konci temné uličky

Zlato na konci temné uličky Obecně považuji Thajsko i Kambodžu za bezpečnější než Evropu. Přesto, …

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *