Ajan KOB 13.9.2016 Ayutthaya

Ajan KOB – Thajské magické tetování V.

Ajan KOB

Thajské magické tetování V.

Předcházející dva články (ANK 2014 a ANK 2016) jsou plné rozporuplných informací ohledně nejznámějšího mistra Sak Jan na světě jménem Ajarn Noo Kanpai.

Výběr nového mistra Sak Yan byl jasný. Půl roku po návštěvě zlatokopecké firmy Ajarn Noo Kanpai a synové se cílem mé cesty stala Ayutthaya a mistr Ajan KOB. Mé sympatie si získal předloni, při prvním setkání.

Tradičně se tetování Pět řad umisťuje na záda na levou lopatku a Diamant na pravou lopatku. Já jsem si na základě silného pocitu nechal pět řad vytetovat na levé rameno, a tak nyní jsem jako protiváhu, která vyrovná a doplní energetiku, zvolil Diamant na pravé rameno.

Ajan Kob

působí velmi tichým a skromným dojmem příjemného poustevníka. Přestože neumí anglicky, vše zde probíhá velmi jednoduše, v klidu a v pohodě. Pro zájemce jsou zde připraveny dva obrázkové katalogy Sak Yan. U všech tetování nechybí stručný popis v angličtině a cena.

Vše je tedy jasné, vyberete si tetování a ukážete ho mistrovi. On se na Vás podívá a řekne jestli ano, nebo ne. Pokud Vás odmítne, nic si z toho nedělejte, nebylo by pro Vás vhodné a nepřineslo by Vám to, co očekáváte.

.

nákres-sak-yan-ajan-kob-ayutthaya-thailand
nákres-sak-yan-ajan-kob-ayutthaya-thailand

.

Poté ukážete mistrovi, kam si ho přejete umístit, když souhlasí, může se začít. Ajan si nakreslí na kůži vodící linky a začne tetovat. Domníval jsem se, že to bude stejné jako u Kanpaje, ale nebylo… Ajan Kob nepoužívá tzv. pětijehlu, a tak je tetování mnohem méně bolestivé a z ranek v podstatě nevytéká krev, ani inkoust. Tetování od Ajarn Noo Kanpai vypadalo nejprve jako tlusté tečky, jež se během roku slily do tlustých čar. Písmena a geometrické vzory od Ajan Kob působí od začátku dojmem slabounké souvislé linky.

.

Sak Jan Ajan Kob Ayutthaya 2016
Sak Jan Ajan Kob Ayutthaya 2016

.

Tetování

Stejně tak jako poprvé, i nyní jsem si tetování velmi pečlivě vybral a mé rozhodnutí bylo dlouhodobě promyšlené. Přesto jsem byl na začátku lehce nervozní a během prvních vpichů, které jsou do citlivého ramene, jsem o všem trochu zapochyboval. Moji mírnou nervozitu krásně zachytil hned na začátku videa kameraman Pavel Bergman.

.

polovina-sak-yan-ajan-kob-ayutthaya-thailand
polovina-sak-yan-ajan-kob-ayutthaya-thailand

.

Každopádně vše je již v pohybu a to tak, že zastavení nepřipadá v úvahu. Asi v polovině tetování se můj pocit naprosto obrátil. Věděl jsem naprosto přesně, že je to ten pravý vzor i ten správný mistr. A stejně jako vloni bych si nejradši hned nechal natetovat magickou košili s dlouhým rukávem.

.

dokončení-sak-yan-ajan-kob-ayutthaya-thailand
dokončení-sak-yan-ajan-kob-ayutthaya-thailand

.

Když bylo tetování hotovo, nastala energeticky nejzajímavější chvíle. Ajan Kob tetování aktivoval odříkáním posvátné mantry. Během svěcení jsem opět cítil mnoho zvláštních energetických vln, které mne uváděly do stavu více méně lehce změněného vědomí. Poté tetování uzavřel posledním magickým znakem, který ještě krátce posvětil.

Peníze se předávají až úplně na konec. Částku, která byla u obrázku, vložte prosím do mistrem nabídnuté nádoby. Ajan Vám požehná a tím celý obřad ukončí.

.

posveceni-sak-yan-ajan-kob-ayutthaya-thailand
posveceni-sak-yan-ajan-kob-ayutthaya-thailand

.

Závěr

Jak jsem již podotkl, z čerstvého tetování mi tentokrát netekla ani krev, ani potoky černého inkoustu, ba dokonce kůže byla jen lehce zarudlá a minimálně nateklá.

.

Nebojte se hygieny, Ajan Kob má vše sterilní - jehly, inkoust i psa.
Nebojte se hygieny, Ajan Kob má vše sterilní – jehly, inkoust i psa.

.

Můj vnitřní pocit byl naprosto správný. Tetování se rozebíhá velmi podobně jako to předchozí. Ajan Kob jednoznačně disponuje vysokou duchovní energetikou a přestože tetování je jen několik minut staré, vypadá velmi úhledně.

.

.

…pokračování…

Odkazy:

wendi – autor článku a průvodce Thajskem i Kambodžou

Líbí se Vám tento článek? Pomozte nám realizovat další!

Objednáním ubytování nezaplatíte nic navíc a přesto přispějete na provoz webu.

Autor wendi

Webu THK - Thajsko - Kambodža věnuji téměř všechen svůj volný čas. Věřím, že se pro Vás stane zajímavým zdrojem informací nejen o THK, ale že dokáže pomoci i těm, kteří kráčí po Duchovní cestě. Pokud se vám moje práce líbí, můžete provoz webu podpořit přispěním jakékoliv finanční částky na bankovní účet THK č. 78-8767920247/0100. Finanční podpora je velmi důležitá nejen pro provoz webu, ale hlavně pro získávání nových informací. Děkuji w.

Doporučujeme

Dovoz do Thajska

Dovoz do Thajska

Co všechno si smí a nesmí běžný turista dovézt do Thajska? Dovoz do Thajska již …

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *