Ajarn Noo Kanpai 2016 – Thajské tetování IV.

Ajarn Noo Kanpai 2016

Thajské magické tetování IV.

Předcházející oslavný článek byl plný informací ohledně nejznámějšího mistra Sak Jan na světě, jménem Ajarn Noo Kanpai. Toto pokračování již tak oslavné není…

Nyní, s odstupem patnácti měsíců, nadešel čas na druhé magické tetování. Volba byla jednoduchá – Ajarn Noo Kanpai sice není nejlacinější, ale s jeho Sak Jan jsem velmi, ale velmi spokojen.

.

Ajarn Noo Kanpai - 3.12.2014
Ajarn Noo Kanpai – 3.12.2014

Ajan Noo Kanpai

nejen, že není nejlacinější, on je vlastně úplně nejdražší. Jeho ceny v roce 2014 byly tak vysoké, že jsem se naivně domníval, že již dosáhly cenového stropu.

Bohužel v tomto světě je jen velmi málo stabilních věcí a skoro všechno se neustále mění. Ceny za tetování se za uplynulý rok ztrojnásobily. Věřte mi nebo ne, ale za tetování Ha Taew pět řad (nebo diamant) nyní Ajarn Noo Kanpai požaduje krásných 90.000 THB, což je cca 60.000 kč.

Nyní je jasné, že Ajan Noo Kanpai je již pro nás, běžné smrtelníky, cenově nedostupný. Málokdo je schopen, ale hlavně ochoten zaplatit jinému člověku za jeho půlhodinovou práci 60.000 Kč. Dle mého názoru je platit někomu 2.000 Kč/minuta hodně i pro celebrity.

.

.

Co se ještě nezměnilo je úsporná možnost, nechat si tetování vytvořit od některého z jeho učedníků. Bohužel vynikající žáky, jako byl např. Ajan Nid, zde již nenajdeme. Místo nich zde tetují dva Kanpajovi synáčkové.

.

.

Jay and Joe Kanpai

Překvapilo mne, že jeho baculatí synkové lehce zdegradovali tisíce let staré umění tím, že se nezdržují tradičním nákresem základních linek Sak Jan. Jay and Joe Kanpai mají vyrobená velká razítka, která Vám otisknou na kůži a potom (jako do omalovánky), jehlami vytetují vytvořený otisk.

.

 Jay and Joe Kanpai
Jay and Joe Kanpai

.

Cena za tetování od mistrova synka + posvěcení od Kanpaje stojí pouhých 30.000 THB. Jestli to půjde dál tímhle tempem, tak za 5 let zde budou stát dva tetovací roboti, kteří Vám perfektně vytetují složitý vzor do jedné minuty. Ajarn Noo Kanpai to v další minutě posvětí a cenu odhaduji někde lehce přes půl mega, předpokládám, že to bude velmi vtipná thajská cena 555.555 THB (číslo 555 se thajsky vyslovuje há-há-há).

.

Synkové Ajan Noo Kanpai
Synkové Ajan Noo Kanpai

.

Vždyť právě mírná nedokonalost dělá každé tetování jedinečným a originálním. Pro mne je v tom rozdíl asi jako mezi originálním obrazem, nakresleným od mistra, nebo jeho reprodukcí.

Máte li někdo tetování od Ajan Noo Kanpai, podělte se se mnou prosím o informace (kdy, jaké a za kolik), jste to vše pořídil(-a).

.

wendi - Sak Jan - Ajarn Noo Kanpai
wendi – Sak Jan – Ajarn Noo Kanpai

.

Letos jsem mistra svojí thajštinou neobměkčil, žádnou slevu nedostal, a tak jsem se s nimi navždy slušně rozloučil, poděkoval a odešel…

…Pokračování…

Odkazy:

wendi – autor článku a průvodce Thajskem i Kambodžou

Líbí se Vám tento článek? Pomozte nám realizovat další!

Objednáním ubytování nezaplatíte nic navíc a přesto přispějete na provoz webu.

Autor wendi

Webu THK - Thajsko - Kambodža věnuji téměř všechen svůj volný čas. Věřím, že se pro Vás stane zajímavým zdrojem informací nejen o THK, ale že dokáže pomoci i těm, kteří kráčí po Duchovní cestě. Pokud se vám moje práce líbí, můžete provoz webu podpořit přispěním jakékoliv finanční částky na bankovní účet THK č. 78-8767920247/0100. Finanční podpora je velmi důležitá nejen pro provoz webu, ale hlavně pro získávání nových informací. Děkuji w.

Doporučujeme

Dovoz do Thajska

Dovoz do Thajska

Co všechno si smí a nesmí běžný turista dovézt do Thajska? Dovoz do Thajska již …

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *