Prasečí Holocaust I. v Buddhově chrámu

Prasečí Holocaust v Buddhistickém chrámu

aneb

300 vepříků zaplatilo životem za splacený dluh.

Dne 20.2.2015 v provincii Nakhon Pathom, nabídla Buddhovi  jedna žena (u příležitosti Nového roku Kozy) netradiční obětinu. Jako poděkování za duchovní pomoc ve věci nesplaceného dluhu naservírovala na 300 tácech před Buddhovu sochu 300 prasečích hlav.

.

Sombat Lekpiam
Sombat Lekpiam

.

Sombat Lekpiam (59 let) obchodnice s ovocem z provincie Rachaburi přicestovala se svoji rodinou do kláštera Wat Klang Bang Phra v provincii Nakhon Pathom, společně s dvěma pickupy, které přivezly pouze prasečí hlavy. A to jen proto, aby dostála svému slibu, který který zde před šesti lety vyslovila.

Právě před touto sochou zde tehdy požádala Buddhu o pomoc ,,nechť jí dlužník vrátí zapůjčené 2 miliony THB,, (cca 1,4 milionu Kč), pokud se tak stane, slíbila přinést Buddhovi jako obětinu 300 prasečích hlav.

.

Po ukončení ceremonie darovala prasečí hlavy několika chrámům…

.

Prasečí Holocaust
Prasečí Holocaust

.

Můj pohled na událost

Buddhovi se jako obětina dávají pouze květiny nebo ovoce, tudíž něco co lze rostlině odejmout aniž bychom ji výrazně poničili či zavraždili. Maximálně se také zapalují svíčky které energeticky čistí prostor a také 3 vonné tyčinky pro svatou trojici (Buddha, Dharma a Sangha).

Přinést Buddhovi obětinu ve formě masa, konkrétně uříznutou prasečí hlavu je dle mého skromného názoru totální úlet. Pokud to Buddha vidí, tak se musí obracet v Nirváně.

.

Červený Buddha ve Wat Klang Bang Phra Nakhon Pathom
Červený Buddha ve Wat Klang Bang Phra Nakhon Pathom

.

Zkráceně

Obětovat živou bytost, její maso a krev je možné pouze démonickým silám. To jsou většinou démoni nebo i nižší bohové, kteří se ještě zabývají finanční otázkou. Vyšší Božstva krev, maso a nízké energie s tím spojené nezajímají a stejně tak se nestarají o naše finanční problémy. Pokud tedy někdo vyslyšel žádost této ženy, pak to rozhodně nebyl Buddha.

Buddha plní pouze přání která jsou nápomocná při Duchovní cestě a to od místa kde se právě nacházíme do Nirvány – nic víc !!!.

Nedokážu si představit, že by někdo nutně potřeboval pro Duchovní postup vrátit dluh ve výši 2 milionů a nedokážu si představit že by Buddha byl schopen přijmout obětinu za kterou muselo zaplatit smrtí a utrpením 300 pašíků.

.

Prasečí Holocaust v Buddhistickém chrámu
Prasečí Holocaust v Buddhistickém chrámu

.

Shrnuto

Podle mne je to velmi smutná ukázka toho kam se nezastavitelně hrne Thajská společnost – směřuje od duchovní čistoty k materializmu a honbě za bohatstvím. Nejsmutnější na tom je, že si pro obřady černé magie vybrala Buddhistický chrám…

Odkazy:

Líbí se Vám tento článek? Pomozte nám realizovat další!

Objednáním ubytování nezaplatíte nic navíc a přesto přispějete na provoz webu.

Autor wendi

Webu THK - Thajsko - Kambodža věnuji téměř všechen svůj volný čas. Věřím, že se pro Vás stane zajímavým zdrojem informací nejen o THK, ale že dokáže pomoci i těm, kteří kráčí po Duchovní cestě. Pokud se vám moje práce líbí, můžete provoz webu podpořit přispěním jakékoliv finanční částky na bankovní účet THK č. 78-8767920247/0100. Finanční podpora je velmi důležitá nejen pro provoz webu, ale hlavně pro získávání nových informací. Děkuji w.

Doporučujeme

Rado, ředitel jež skončil v hrobě bez jména

Většina Evropanů přijede do Thajska jen na dovolenou, některým se později stane domovem, a některým …

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *