Prasečí Holocaust III. sportovní medaile

Prasečí Holocaust III.

Wat Klang Bang Phra

aneb 500 vepříků zaplatilo životem za sportovní medaile…

V minulém článku Prasečí Holocaust II. Wat Klang Bang Phra jsem se podivoval, že obětiny v podobě prasečích hlav nejsou až tak vzácné, a to dokonce i ve větším počtu na jednu ceremonii. Nyní jsem musel opět překalibrovat svůj náhled na to, čemu říkám větší počet.

Zatímco v minulých článcích jsme kroutili hlavou nad jednorázovou obětinou v podobě 99, 209 a 300 prasečích hlav, nyní je zcela jasné že u těchto počtů Thajci (ani jejich ,,božstva,,) nezůstanou, a že rekordy budou padat.

10.8.2016 byl v klášteře Wat Klang Bang Phra připraven provizorní oltář o rozměrech 20 x 3 metry. Dvě rodiny zde rozprostřeli jako obětiny neuvěřitelných 500 prasečích hlav.

.

wat-klang-bang-phra-aneb-500-vepriku-zaplatilo-zivotem-za-sportovni-medaile
Splněná přání – medaile a za nimi vzduchovka

.

100 hlav přinesla devatenáctiletá studentka z Bangkoku jako poděkování za splněná přání. Jejím přáním bylo zlepšení zdravotního stavu otce po operaci srdce a vítězství v soutěži. Otci se daří dobře a dívka získala v Singapuru na osmnáctých ASEAN University Games zlatou a bronzovou medaili za střelbu ze vzduchové pistole.

Dalších 400 hlav přinesla 45-tiletá podnikatelka z provincie Pattani. Její přání dosáhnout úspěchu v podnikání bylo také vyslyšeno.

.

wat-klang-bang-phra-aneb-500-vepriku-zaplatilo-zivotem-za-sportovni-medaile
Megaobětina – 500 prasečích hlav

.

Opat kláštera Wat Klang Bang Phra po ceremonii rozdělil 500 vepřových hlav mezi několik škol a více než 20 sousedních klášterů.

Budou padat ještě další rekordy? Rozšíří se tato forma obětin i do ostatních chrámů po celém Thajsku?

Odkazy:

Líbí se Vám tento článek? Pomozte nám realizovat další!

Objednáním ubytování nezaplatíte nic navíc a přesto přispějete na provoz webu.

Autor wendi

Webu THK - Thajsko - Kambodža věnuji téměř všechen svůj volný čas. Věřím, že se pro Vás stane zajímavým zdrojem informací nejen o THK, ale že dokáže pomoci i těm, kteří kráčí po Duchovní cestě. Pokud se vám moje práce líbí, můžete provoz webu podpořit přispěním jakékoliv finanční částky na bankovní účet THK č. 78-8767920247/0100. Finanční podpora je velmi důležitá nejen pro provoz webu, ale hlavně pro získávání nových informací. Děkuji w.

Doporučujeme

Dovoz do Thajska

Dovoz do Thajska

Co všechno si smí a nesmí běžný turista dovézt do Thajska? Dovoz do Thajska již …

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *