Thajská víza

Běžný turista z ČR nebo Slovenska může vstoupit do Thajska pouze s cestovním pasem, v podstatě jen „na razítko“. Tento druh víza se nazývá Tourist EXEMPTION.

Tento článek si klade za cíl, poskytnout potřebné informace bez zdlouhavého hledání. Pokud chcete rychlou a jasnou odpověď, musíte si nejprve ujasnit, jaké informace požadujete.

.

Odpovězte si na základní tři otázky

  1. Jaký druh víza potřebuji? (za jakým účelem chci vstoupit do Thajska)
  2. Jak dlouhý pobyt zvažuji?
  3. Kolik vstupů uskutečním? (celou dobu pobytu budu v Thajsku, a nebo během pobytu navštívím nějakou jinou zemi, např.Kambodžu)

.

 Druhy víz s odkazy + stručné odpovědi na 3 otázky

  • Tourist EXEMPTION  – (razítko zdarma) – Pozor Změna !!!  Turista, 30 dní, jeden nebo více vstupů.
  • Single Entry Tourist TR –  Pozor Změna !!! Turista, 60 dní (90 dní), jeden vstup
  • Multiple Entry Tourist TR Pozor Změna !!! Turista, 180 dní (270 dní), neomezený počet vstupů
  • Tourist On Arrival – toto vízum je pro občany ČR a Slovenska již neupotřebitelné, a v zároveň nedostupné. Kdo by platil za vízum On Arrival, když obdrží bez formalit zdarma vízum Exemption.
  • Non-immigrant B – podnikání, práce, obchod, založení firmy, dlouhodobé zastupování  české firmy, dlouhodobé obchodní jednání s thajskými dodavateli či odběrateli nebo investování do nějaké firmy. Toto vízum potřebují i učitelé.
  • Non Immigrant OA – pro důchodce – podmínkou je dosažení věku 50 let.
  • Non Immigrant O – FAMILY – pro manžele/manželku mající uzavřený sňatek s občanem Thajska.
  • Non Immigrant ED – pro studenty. Alternativa, která je hojně využívána k trvalému pobytu v Thajsku. Je však nutné se přihlásit k placenému studiu na některé jazykové škole a plnit minimální docházku. Toto vízum pak zařídí škola za vás. (odkaz ještě není vyhotoven)
  • Non Immigrant IM – investorská víza (odkaz ještě není vyhotoven)
  • Ostatní víza – jako např. Sportovní víza, diplomatická víza, Víza posádky letadla, tranzitní a další specializovaná víza,např. pro vědce, mnichy či misionáře.  (odkaz ještě není vyhotoven)
  • Overstay – Co vás čeká, když v Thajsku překročíte povolenou délku pobytu?
  • Formulář pro Thajské vízum PDF ke stažení zde

O všechny druhy víza je možné požádat prostřednictvím univerzálního formuláře společně s příslušnými dokumenty na Královském Thajském Velvyslanectví v Praze.

.

 Návod na vyplnění formuláře:

Formulář

.

Poslední aktualizace 25.3.2017

.

Odkazy:

Líbí se Vám tento článek? Pomozte nám realizovat další!

Objednáním ubytování nezaplatíte nic navíc a přesto přispějete na provoz webu.

Autor wendi

Webu THK - Thajsko - Kambodža věnuji téměř všechen svůj volný čas. Věřím, že se pro Vás stane zajímavým zdrojem informací nejen o THK, ale že dokáže pomoci i těm, kteří kráčí po Duchovní cestě. Pokud se vám moje práce líbí, můžete provoz webu podpořit přispěním jakékoliv finanční částky na bankovní účet THK č. 78-8767920247/0100. Finanční podpora je velmi důležitá nejen pro provoz webu, ale hlavně pro získávání nových informací. Děkuji w.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *