Kambodžské autobusy
Kambodža - lůžko ve spacím autobuse

Kambodžské autobusy

Kambodžské autobusy

Nedávno jsem psal o luxusních autobusech v Thajsku. V Kambodži je vše trochu jinak. Pokud jste v Bangkoku a chcete navštívit Kambodžu – jednoznačně doporučuji letecky! Nízkonákladové letecké společnosti nabízí levné jednosměrné i zpáteční letenky do Siem Reap (Angkor Wat) nebo do Phnom Penh (hl.město Kambodže). Existuje i možnost letět Bangkok – Siem Reap a zpět Phnom Penh – Bangkok. Cesta ze Siem Reap do Phnom Penh (nebo zpět), vyjde letecky relativně draho cca 130,-USD a proto je mnohem výhodnější jet 320 Km autobusem. Opět je tu široká nabídka přepravních společností.

.

Kambodžské autobusy
Kambodža – běžný autobus vyšší třídy

.

Obyčejný klimatizovaný autobus stojí okolo cca 7,-USD. VIP třída která je lacinější verzí autobusu popsaného v článku o Thajských autobusech, stojí cca 13,-USD.

.

Kambodžské autobusy
Kambodza – běžný autobus nižší třídy

.

Kambodžské autobusy
Kambodža – autobus nižší třídy

.

Zajímavou alternativu tvoří noční sleeping bus neboli spací autobus. Jedná se o autobusy které namísto sedaček mají jakési spací kóje. Napravo i nalevo jsou vždy 2 kóje nad sebou, každá pro 2 osoby.

.

Kambodžské autobusy
Kambodža – spací autobus – kóje na spaní

.

Kambodžské autobusy
Kambodža – spací autobus

.

Na rozdíl od VIP autobusu který poskytuje dostatek pohodlí komukoliv, tyto kóje jsou jednoznačně navrhovány pro asijskou populaci. Pokud měříte méně než 170 cm a vážíte méně než 70 Kg pak se zde pohodlně vyspíte. Cesta trvá přibližně 7 h a tak je nejvýhodnější zvolit odjezd o půlnoci – v klidu se vyspíte, ušetříte za hotel a do cíle přijedete v 7 h ráno. Pokud ovšem vaše tělesné míry a váhy nejsou ,,Asijské,, pravděpodobně se nevyspíte a proto zvolte autobus VIP třídy. Vzhledem k tomu, že ušetříte za hotel, je cena cca 17,-USD za lístek ve spacím autobusu velmi přijatelná.

.

Kambodžské autobusy
Kambodža VIP autobus nejvyšší třídy

Odkazy:

Líbí se Vám tento článek? Pomozte nám realizovat další!

Objednáním ubytování nezaplatíte nic navíc a přesto přispějete na provoz webu.

Autor wendi

Webu THK - Thajsko - Kambodža věnuji téměř všechen svůj volný čas. Věřím, že se pro Vás stane zajímavým zdrojem informací nejen o THK, ale že dokáže pomoci i těm, kteří kráčí po Duchovní cestě. Pokud se vám moje práce líbí, můžete provoz webu podpořit přispěním jakékoliv finanční částky na bankovní účet THK č. 78-8767920247/0100. Finanční podpora je velmi důležitá nejen pro provoz webu, ale hlavně pro získávání nových informací. Děkuji w.

Doporučujeme

Kambodžské ostrovy TOP 10

Deset nejzajímavějších kambodžských ostrovů V postupně přidaných odkazech na samostatné články naleznete detailní informace o …

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *