Kambodžské ostrovy TOP 10

Deset nejzajímavějších kambodžských ostrovů

V postupně přidaných odkazech na samostatné články naleznete detailní informace o poloze, dopravě, ubytování a ostrovních zajímavostech.

1. Koh Rong Sanloem – កោះរុងសន្លឹម – Ko Rong Sanlom

Koh Rong Sanloem Kambodža

Tichý a klidný ostrov, který je ideálním místem, pro turisty, kteří si chtějí odpočinout od hektického života, plného stresu, hluku a betonu. Ostrov má čisté bílé pláže, průzračnou vodu, možnost bydlení v bungalovech s klimatizací, restaurace, bary a relativně snadnou dostupnost z pevniny, či ze sousedního Koh Rongu. Nenajdete zde každovečerní house párty, ani bouřlivé diskotéky.

.

2. Koh Rong – កោះរ៉ុង – Ko Rong

Koh Rong Kambodža

Odkaz na Koh Rong bude aktivní již brzy!

Hekticky se rozvíjející tropický ostrov, který je ideální pro mladší generaci hledající zábavu, svobodu a přírodu. Na hlavní pláži (v přístavu) najdete spoustu levných restaurací. Pouze zde naleznete všechny cenové kategorie ubytování, od jednoduchých pokojů v kambodžském stylu, přes krásné dřevěné bungalovy až po klimatizované hotelové pokoje. Každý večer zde můžete zažít pocit opravdové svobody, jaká byla před dvaceti lety v Thajsku. Noc co noc se tu koná hned několik párty či diskoték, kde můžete „konzumovat“ nejen alkohol a laciné cigarety. Přístav si již Kambodžané dekorovali špínou a odpadky. Na druhém konci ostrova probíhá velká výstavba luxusních resortů, kasina a letiště. Naštěstí je zde dostatek místa a tak zde jsou i klidné pláže, na kterých najdete třeba i jen jedinou možnost ubytování.

.

3. Koh Bong Po-oun – កោះបងកោះប្អូន – Koh Bóng Ko Oun

Známý jako Song Saa – Song Sá

Song Saa Kambodža

Odkaz na Song Saa bude aktivní již brzy!

Maximální luxus za cenu, kterou si normální smrtelník nemůže dovolit ani omylem. Tento soukromý ostrov nabízí nejlepší komfort ze všech. Resort je příkladem dlouhodobě udržitelné turistické destinace. Nic lepšího již Kambodža nenabízí. V neobvykle vysoké ceně je již zahrnuta doprava z pevniny, lahev šampaňského na uvítanou, gurmánská jídla z místních potravin, bohatě zásobený minibar, internet a mezinárodní volání do celého světa. Doprava na ostrov z pevniny je zdarma, ale pokud požadujete soukromí, připravte si 660 USD na privátní loď nebo 1.320 USD na helikoptéru.

.

4. Koh Thmei – កោះថ្មី – Koh Tmej

Koh Thmei Kambodža

Odkaz na Koh Thmei bude aktivní již brzy!

je součástí národního parku Ream. Na ostrově žijí opice, želvy, ještěrky, cibetky, více než 100 druhů ptáků a z pláže je možné občas zahlédnout delfíny. Bohužel jediný resort zajišťující ubytování na ostrově je již zrušen. V září 2017 tedy nebyla žádná možnost se zde ubytovat a v úvahu připadá pouze jednodenní výlet.

.

5. Koh Ta Kiev – កោះតាគៀវ – Koh Ta Kiju

Koh Ta Kiev Kambodža

Odkaz na Koh Ta Kiev bude aktivní již brzy!

je častým cílem klasických jednodenních výletů z pláží Ochheuteal a Otres Beach v Sihanoukville. Ostrov byl znám především nelegální domácí palírnou Absinthu. Bohužel majitel již zemřel a kompletní zařízení je přestěhováno na pevninu. Zbytky této zelené atrakce naleznete v místních barech v podobě „zeleného menu“. Na ostrově je doposud jen několik možností ubytování, čisté moře i džungle.

.

6. Koh Tang – កោះតាង – Koh Táng

Koh Tang Kambodža

Odkaz na Koh Tang bude aktivní již brzy!

nabízí nejlepší podmínky pro potápění a šnorchlování. Ostrov má neslavnou politicky vojenskou minulost a nyní si zde armáda staví základnu. Vzdálenost 50 km od pevniny je opravdu znát nejen na čistotě vody, ale hlavně na podmořském životě.

.

7. Koh Thonsay – កោះទន្សាយ – Koh Tonsáj

Známý jako Rabbit island, neboli Králičí ostrov.

Rabbit Island Kambodža

Odkaz na Koh  bude aktivní již brzy!

Navštívíte-li přímořské letovisko Kep, neopomeňte si udělat alespoň jednodenní výlet na Rabbit Island. Poklidný ostrůvek nabízí několik možností, kde se ubytovat a krásnou čtvrt kilometru dlouhou pláž osázenou kokosovými palmami. Nejezděte sem ale o víkendu, nebo o místních svátcích. V těchto dnech je ostrov v obležení hlučných domorodců, kteří si sebou z Phnom Penhu přivezli hlasitou hudbu a spousty budoucích odpadků.

.

8. Koh Totang –  Koh Sdach – កោះស្តេច – Koh Sdať

Koh Totang Kambodža

Odkaz na Koh Sdach  bude aktivní již brzy

je malinký ostrůvek vzdálený pouhých 1,5 km od pobřeží národního parku Botum Sakor. Na ostrově je rybářská vesnice, jeden resort a příroda. Odlehlost od turistických center dělá z tohoto ostrova jedno z nejodlehlejších a nejklidnějších míst, kde se můžete v Kambodži ubytovat a vychutnávat přírodu.

.

9. Koh Dach – កោះដាច់ – Koh Dať

Koh Dach Phnom Penh Kambodža

Odkaz na Koh Dach bude aktivní již brzy!

bych chtěl doporučit všem návštěvníkům hlavního města Phnom Penh. Ostrov je vzdálen pouhých 10 km od centra dvoumilionového Phnom Penhu. Jednodenní výlet spojený s prohlídkou hedvábné farmy a koupáním v Mekongu je zajímavým odlehčením od hektického velkoměsta. Věřte mi nebo ne, ale koupání na severní písečné pláži je zajímavým zážitkem. Vsadím se, že v  celém Phnom Penhu a okolí nenajdete čistší přírodní koupaliště.

.

10. Koh Khan Kham – កោះខាន់ខាម – Koh Khan Khám

Koh Khan Kham Kambodža

Odkaz na Koh Khan Kham bude aktivní již brzy!

Oblast Preah Romkel v provincii Steung Treng je velmi zajímavá, ale pouze v období sucha. V této době můžete snadněji pozorovat vzácné sladkovodní delfíny, obdivovat v plné kráse masivní vodopád Sopheakmit, ležící na hranici s Laosem, ale hlavně pozorovat velké množství vodních ptáků sedících na řekou natvarovaných stromech. Právě tyto bizarní stromy, jež jsou v období monzunu pod vodou, jsou největší atrakcí v oblasti Preah Romkel.

Bonus:

 10+1. Koh Russey – កោះ​ឫស្សី – Koh Rusej

Známý jako Bamboo Island, neboli Bambusový ostrov.

Bamboo Island Kambodža

Jako bonus přidávám i negativní zkušenost, kterou jsem zažil s několika kamarády při výletě na Koh Ta Kieu. V hotelu jsme si koupili celodenní výlet, ve kterém nechybělo šnorchlování, rybaření a návštěva Koh Ta Kieu. Posádka neuměla anglicky a ani se nesnažila nějak celou věc organizovat. Rybaření a zastávka na skále, ze které se dalo skákat do vody se jaksi nekonalo. Namísto Koh Ta Kieu nás odvezli na protilehlý Bambusový ostrov, na pláž zvanou Bamboo Island Beach. Pláž pokrytá žlutým pískem je celkem pěkná, ale hned za ní je obrovské staveniště. Jediná restaurace stojící přímo na pláži je vedena Khmerskou rodinou zlatokopů.

Sterilní restaurace Bamboo Island Kambodža

Do dřevěné otevřené plážové restaurace nás nepustili, protože prý máme na nohou písek. To má ale každý, kdo vystoupil z lodi do vody a přešel po písečné pláži do restaurace. Jinak to přeci nejde. Na dřevěné podlaze už samozřejmě písek byl od jejich dětí. V podstatě se dovnitř dostali jen místní obyvatelé, jež měli sandály a tudíž neměli nohy od písku. Kamarádi si chtěli zahrát volejbal, ale za půjčení míče si účtovali 2 USD (jeden dolar jim nestačil). Za použití houpací sítě chtěli na tu chvilku 1 USD/os. Všech 10 klientů si tedy stěžovalo a všichni jsme chtěli odplout na programem slíbený Koh Ta Kieu. Bylo nám ale oznámeno, že tam se prostě nejede. V Kambodže jde většinou o peníze, zaplatíte jedete, neplatíte nejedete. Nabídli jsme tedy posádce 10 USD navíc, ale ani to nepomohlo. Museli jsme si užívat Bambusový ostrov i když jsme nechtěli…

Co na to říci?

I když máte nasbírané více jak desetileté zkušenosti v regionu, když je den blbec, tak Vám nic nepomůže.

Zlatokopecká restaurace Bamboo Island Kambodža

Doporučuji momentálně vzít tento ostrov obloukem a pokud si budete kupovat v Sihanoukville jednodenní výlet, tak se informujte, zda je v programu i tříhodinová zastávka na zlatokopeckém ostrově.

Odkazy:

Líbí se Vám tento článek? Pomozte nám realizovat další!

Objednáním ubytování nezaplatíte nic navíc a přesto přispějete na provoz webu.

Autor wendi

Webu THK - Thajsko - Kambodža věnuji téměř všechen svůj volný čas. Věřím, že se pro Vás stane zajímavým zdrojem informací nejen o THK, ale že dokáže pomoci i těm, kteří kráčí po Duchovní cestě. Pokud se vám moje práce líbí, můžete provoz webu podpořit přispěním jakékoliv finanční částky na bankovní účet THK č. 78-8767920247/0100. Finanční podpora je velmi důležitá nejen pro provoz webu, ale hlavně pro získávání nových informací. Děkuji w.

Doporučujeme

Dovoz do Kambodže

Co všechno si smí a nesmí běžný turista dovézt do Kambodže ? Kambodžské celní kontroly …

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *