Géng Panéng – แกงพแนง
Vepřové kari Panaeng se zeleninou
Suroviny
- 400 g vepřového masa na kousky
- 2 polévkové lžíce panaeng kari pasty
- 2 polévkové lžíce rostlinného oleje
- 150 ml kokosového mléka
- 2 lžíce palmového cukru
- 2 polévkové lžíce rybí omáčky
- 10 listů bazalky
- 1 červené chilli (nakrájené)
- 3 listy kafrové limetky (Citrus Hystrix) nebo bergamotu
Originální koření z Thajska na Phanéng Mů zakoupíte zde.
Příprava
- Rozehřejte olej na pánvi Wok a opražte kari pastu po dobu 1 minuty, přidejte kokosové mléko a přiveďte k varu.
- Přidejte vepřové maso a koření (bazalku, chilli, bergamot) s palmovým cukrem a rybí omáčkou a zamíchejte.
- Podle chuti můžete přidat i velký hrášek a rajče na plátky, případně kousek okurky na kolečka.
- Podávejte s vařenou rýží. Jídlo můžete klidně připravit i z hovězího či kuřecího masa.
.
Odkazy:
- Tom Jam Kung – recept
- Kuře na zeleném kari – recept
- Phad Thaj Kung – recept
- Phad Ga Phráo – recept
- Pečená kachna na červeném kari – recept
- Tom Khá Gaj – recept
- Thajský salát s grilovaným hovězím masem – recept
- Vepřové nebo Kuřecí saté
- Kuřecí maso s kešu oříšky – recept
- Vepřové kari Panaeng – recept
- Smažený hmyz a jiná havěť I.
- wendi – průvodce Thajskem i Kambodžou