Masaman Kaj

Masaman Kaj – recept

Masaman Kaj – มัสมั่นไก่

Masaman kari kuřecí polévka

Suroviny

  • 400 g kuřecích prsou, nakrájet na kousky
  • 1/2 hrnku kokosového mléka
  • 2 polévkové lžíce cukru
  • 1/2 polévkové lžíce soli
  • 1 hrnek nakrájených brambor
  • 1 polévková lžíce masaman kari pasty
  • 1 polévková lžíce tamarindu
  • 1 skořice celá
  • 1/4 hrnku kešu ořechů
  • 2 špetky kardamomu
  • 2 listy bobkového listu
  • 1/2 hrnku vody
  • 1 cibule, rozkrojte na čtvrtky

 Originální koření z Thajska na Masaman Kaj zakoupíte zde.

Příprava

  1. Do hrnce dejte kokosové mléko a masaman kari pastu a míchejte na nízkou teplotu dokud neuvidíte červené olejové bubliny – cca 5 minut.
  2. Přidejte maso a dobře zamíchejte. Přidejte půl hrnku vody popřípadě více, aby bylo všechno maso ponořené.
  3. Přidejte cukr, sůl, tamarind, skořici, bobkový list a kardamon, Duste po dobu cca 40-ti minut nebo až je maso měkké.
  4. Přidejte cibuli, brambory a kešu. Nechte vřít na dalších 30 minut, v případě potřeby doplňte vyvařenou vodu.
  5. Podávejte v miskách buď samotné nebo lze zvlášť na talíři podávat i s vařenou rýží.

Toto jídlo můžete připravit i z vepřového či hovězího masa.

Masaman Kaj
Masaman kari

Odkazy:

Masaman Kaj
wendi – autor a průvodce Thajskem i Kambodžou