Smažené kachní prso s bylinkami, čerstvou zeleninou a pikantní omáčkou, tradiční thajsko-kambodžská kuchyně.
Pečená kachna na červeném kari – recept
Géng Phed Ped Jáng – แกงเผ็ดเป็ดย่าง
Pečená kachna na červeném kari
Suroviny
1 pečená kachna, vykostěná a nakrájená na plátky
5 koleček ananasu, nakrájet na kousky
4 čerstvé listy kafrové limetky (Citrus Hystrix) nebo bergamotu, nasekat
1 čajová lžička cukru
2 1/2 hrnku kokosového mléka
8 cherry rajčat
1 hrnek lilku, nakrájet na kousky
1/2 čajové lžičky soli
2 polévkové lžíce rybí omáčky
1/2 hrnku vody (nebo kuřecího vývaru)
1/2 polévkové lžíce rostlinného oleje
3 polévkové lžíce červené kari pasty
Příprava
Rozpalte olej na pánvi Wok na střední teplotu a přidejte pastu červeného kari a dobře promíchejte. Pak přidejte 3/4 hrnku kokosového mléka a velmi dobře promíchejte.
Přidejte kachní plátky a opět dobře promíchejte. Vzniklou směs dejte z pánve do hrnce, přidejte zbývající kokosové mléko, vodu (vývar), rajčata, ananas, lilek, listy kafrové limetky, cukr, sůl a rybí omáčku.
Za stálého míchání přiveďte k varu a odstraňte z plotny.