Géng Panéng – แกงพแนง
Vepřové kari Panaeng se zeleninou
Suroviny
- 400 g vepřového masa na kousky
- 2 polévkové lžíce panaeng kari pasty
- 2 polévkové lžíce rostlinného oleje
- 150 ml kokosového mléka
- 2 lžíce palmového cukru
- 2 polévkové lžíce rybí omáčky
- 10 listů bazalky
- 1 červené chilli (nakrájené)
- 3 listy kafrové limetky (Citrus Hystrix) nebo bergamotu
Příprava
- Rozehřejte olej na pánvi Wok a opražte kari pastu po dobu 1 minuty, přidejte kokosové mléko a přiveďte k varu.
- Přidejte vepřové maso a koření (bazalku, chilli, bergamot) s palmovým cukrem a rybí omáčkou a zamíchejte.
- Podle chuti můžete přidat i velký hrášek a rajče na plátky, případně kousek okurky na kolečka.
- Podávejte s vařenou rýží. Jídlo můžete klidně připravit i z hovězího či kuřecího masa.
.

Odkazy:
- Thajská jídla TOP 10 dle cizinců
- Thajská jídla TOP 15 dle Thajců
- Thajské recepty – právě otevřený
- Thajský RED BULL
- Thajské ovoce a zelenina
- Smažený hmyz a jiná havěť I.
- Kuře na zeleném kari – Géng Khíjau Wán Gaj
- Kuřecí maso s kešu oříšky – Kaj Phad Med Ma Muang
- Masaman Kaj – Masaman kari kuřecí polévka
- Pečená kachna na červeném kari – Géng Phed Ped Jáng
- Phad Ga Phráo – Smažené maso s listy bazalky
- Phad Thaj Kung – Opečené rýžové nudle s krevetami
- Som Tam – salát ze zelené Papáji
- Thajské palačinky – Roti
- Thajský salát s grilovaným hovězím masem – Jam Nnua Jáng
- Tom Jam Kung – Pálivá polévka s krevetami a citrónovou trávou
- Tom Khá Kaj – Polévka z kokosového mléka s kuřecím masem
- Géng Panéng – Vepřové kari Panaeng se zeleninou – právě otevřený
- Mů/Gaj Sate – Vepřové nebo Kuřecí saté
- Smažení Cvrčci – Jing Reed
- wendi průvodce (Kambodža, Thajsko a Laos)