Smažení Cvrčci – Jing Reed – recept

Smažení Cvrčci – Jing Reed

Jing Reed จิ้งหรีดทอด Džingrít

Suroviny

  • Živí cvrčci
  • Jablko
  • Olej
  • Práškový pepř
  • Sójová omáčka Golden Mountain (možno nahradit Maggi)

Příprava

  • Kupte si živé, v ideálním případě BIO cvrčky (v nejhorším případě si je kupte ve zverimexu).
  • Dva dny je krmte v krabici jablkem.
  • Poté je nechte dva dny hladovět, aby se zbavili nežádoucích látek.
  • Pátý den je usmrťte tak, že je vhodíte na několik vteřin do vroucí vody.
  • Vylovte je cedníkem.
  • Nechte je řádně okapat.
  • Neokapávejte je příliš dlouho, kazí se rychleji, než čerstvá ryba.
  • Cvrčky krátce orestujte v rozpáleném oleji.
  • Rovnoměrně postříkejte sójovou omáčkou.
  • Lehce opepřit práškovým pepřem.

Osmažené cvrčky stačí pouze osolit, případně okořenit dle vlastní chuti. Thajská klasika je postříkat rozprašovačem se sójovou omáčkou Golden Mountain a lehce posypat práškovým pepřem, někdy se přidává i trocha chilli.

Odkazy:

Vyzkoušejte originální thajskou kuchyni!