Smažení Cvrčci – Jing Reed
Jing Reed จิ้งหรีดทอด Džingrít
Suroviny
- Živí cvrčci
- Jablko
- Olej
- Práškový pepř
- Sójová omáčka Golden Mountain (možno nahradit Maggi)
Příprava
- Kupte si živé, v ideálním případě BIO cvrčky (v nejhorším případě si je kupte ve zverimexu).
- Dva dny je krmte v krabici jablkem.
- Poté je nechte dva dny hladovět, aby se zbavili nežádoucích látek.
- Pátý den je usmrťte tak, že je vhodíte na několik vteřin do vroucí vody.
- Vylovte je cedníkem.
- Nechte je řádně okapat.
- Neokapávejte je příliš dlouho, kazí se rychleji, než čerstvá ryba.
- Cvrčky krátce orestujte v rozpáleném oleji.
- Rovnoměrně postříkejte sójovou omáčkou.
- Lehce opepřit práškovým pepřem.
Osmažené cvrčky stačí pouze osolit, případně okořenit dle vlastní chuti. Thajská klasika je postříkat rozprašovačem se sójovou omáčkou Golden Mountain a lehce posypat práškovým pepřem, někdy se přidává i trocha chilli.

Odkazy:
- Thajská jídla TOP 10 dle cizinců
- Thajská jídla TOP 15 dle Thajců
- Thajské recepty – právě otevřený
- Thajský RED BULL
- Thajské ovoce a zelenina – právě otevřený
- Smažený hmyz a jiná havěť I.
- Kuře na zeleném kari – Géng Khíjau Wán Gaj
- Kuřecí maso s kešu oříšky – Kaj Phad Med Ma Muang
- Masaman Kaj – Masaman kari kuřecí polévka
- Pečená kachna na červeném kari – Géng Phed Ped Jáng
- Phad Ga Phráo – Smažené maso s listy bazalky
- Phad Thaj Kung – Opečené rýžové nudle s krevetami
- Som Tam – salát ze zelené Papáji
- Thajské palačinky – Roti
- Thajský salát s grilovaným hovězím masem – Jam Nnua Jáng
- Tom Jam Kung – Pálivá polévka s krevetami a citrónovou trávou
- Tom Khá Kaj – Polévka z kokosového mléka s kuřecím masem
- Géng Panéng – Vepřové kari Panaeng se zeleninou
- Mů/Gaj Sate – Vepřové nebo Kuřecí saté
- Smažení Cvrčci – Jing Reed
- wendi – autor a průvodce (Kambodža, Thajsko a Laos)
Thajsko a Kambodža Thajsko a Kambodža, Angkor Wat, Česky mluvící průvodce, Meditační kurzy, Meditační pobyty v klášterech, Poznávací okruhy na míru, Buddhismus, Duchovní cesta