RENÉ

René Kroc

Sedím v Kambodži a píšu smutný článek o smutném konci veselého, inteligentního a zajímavého kamaráda, který měl mnohem větší potenciál, než aby dopadl takhle… Neznal jsem ho dlouho, ale přesto na něj nikdy nezapomenu.

.

Rene Kroc
Rene Kroc

.

René podnikal od roku 1997  v Ústeckém kraji, měl velkoobchod s potravinami, nápoji a tabákovými výrobky. V roce 2011 zanevřel (ze známých důvodů) na podnikání v Česku, spálil za sebou všechny mosty, odevzdal občanský průkaz na městském úřadě a plný nadšení odešel žít svůj sen do Thajska.

.

Bon Bon Guesthouse Pattaya
Bon Bon Guesthouse Pattaya

.

Pattaya

Našetřené peníze investoval do koupě a renovace třípatrového, dvanáctipokojového  Guesthouse Bon Bon (gesthaus Bonbon) v centru thajského letoviska Pattaya. První rok vypadalo vše jako život, o němž většina lidí jen sní. Nekonečná zábava, modré moře, tropické podnebí… V kapse mu cinkaly zlaťáky a všude okolo bary plné krásných Thajek, prostě senzace.

.

René Kroc
René Kroc

.

Ráj na zemi a René se svým BonBonem uprostřed.

V této euforii založil v červenci 2011 webové stránky a blog  Thajsko-Pattaya převážně nevážně“kde začal většinou velmi vtipnou formou popisovat své zážitky. Vše vypadalo skvěle…

.

René Kroc
René Kroc

.

Přibližně po roce přišlo určité vystřízlivění. Každý, kdo se dlouhodobě usadil v Thajsku, ví moc dobře, o čem mluvím. Do takových nepříjemných stavů  se zde po delším pobytu dostane každý. Někteří cizinci se rozhodnou Thajsko navždy opustit, někteří krizi překonají a žijí celkem spokojeně dále a některé to jednou pro vždy změní. René byl bohužel v té třetí skupině. V prosinci 2012 napsal svůj poslední článek a během následujícího roku se velmi, ale velmi změnil.

.

René a jeho celoživotní láska k hadům
René a jeho celoživotní láska k hadům

.

Osobně jsem Reného poznal teprve nedávno, seznámil mne s ním Ing. Brožík na společném setkání s Pavlem Bergmanem v Bon Bon v Pattaya (květen 2015). René vždycky o Bergmanovi mluvil, že to je takový „Mirek Dušín v Thajsku“ (Rychlé šípy). Vždy jsme byli vítáni a vždy s námi rád poseděl u kávy a povyprávěl různé vtipné příběhy. Stejně tak jako většina cizinců, kteří se usadili v turistických centrech, tak se i René nikdy nenaučil Thajsky, zato ale mluvil velmi dobře anglicky, francouzsky, rusky a německy.

.

Terasa Bon Bon Guesthouse Pattaya
Terasa Bon Bon Guesthouse Pattaya

.

V době, kdy jsem ho poznal, to už byl obézní tlouštík, který byl cca na dvojnásobku své váhy z roku 2011 a který každý měsíc přibíral nějaké to kilo. V podstatě již nikam nechodil, seděl na terase svého BonBonu a pil jedno půllitrové kafe za druhým.

.

René Kroc 2016
René Kroc 2016

.

Do jeho života vstoupilo mnoho problémů:

  • Zdravotní – o kterých nikdy nemluvil
  • Finanční – které souvisely s nízkým ziskem z Bon Bon
  • Několik záplav – ve kterých přišel o spoustu cenností a většinu nenahraditelných osobních věcí
  • Problém s pozemkem – soudní tahanice o sporné vlastnictví pozemku pod Bon Bon
  • Nemožnost prodat Bon Bon a začít jinde jiný život
  • a v poslední době i problémy související se stále větší a větší obezitou

.

Jedna z povodní v Reného bytě
Jedna z povodní v Reného bytě
Povodeň v recepci Bon Bon
Povodeň v recepci Bon Bon

.

Letos v únoru si nám stěžoval, že už nemá žádné oblečení, že se v Thajsku nedá koupit nic, do čeho by se vešel. Týden poté jsem v Pattaya náhodou objevil obchod, kde prodávali trička XXL pak XXXL, 4XL, 5XL až do 10XL. Koupil jsem mu to největší. René i Sá z něj měli obrovskou radost, věřte mi nebo ne, ale bylo mu přesně, 9XL by neoblékl.

Chtěl jsem si ho vyfotit, ale on mi to zakázal, nechtěl, aby někde na internetu byla jeho fotka coby tlouštíka. Tenkrát jsem mu ze srandy  argumentoval tím, že tu fotku budu potřebovat, až o něm budu psát článek. Společně jsme se tomu zasmáli a netušili, že to bude tak brzy…

Silná nadváha přinášela do jeho života více problémů a zpětně i více tělesné hmotnosti, jež na konec překročila jen stěží uvěřitelných 200 kg. Naštěstí se o něj i o Bonbon s láskou starala jeho thajská manželka Sá, a to až do posledního okamžiku. Tímto bych jí chtěl za vše poděkovat.

.

Today I send my heart to heaven forever But he will be in my heart forever
Today I send my heart to heaven forever – But he will be in my heart forever

Nakonec se připojím k rozloučení, které mu napsal „Mirek Dušín“ alias Pavel Bergman:

4.7.2016 v 20:08
Dovoluji si touto cestou sdělit smutnou zprávu, všem kdo ho znali. René Kroc, majitel penzionu Bon Bon Guesthouse, Pattaya, dnes, kolem 16:00 hodiny thajského času, zemřel v nemocnici v Pattaya na následky srdeční příhody.
Je mi to moc líto chlape, ještě jsi nemusel tak pospíchat, i když je to tady na tom světě mnohdy nežitelný.
Tak doufám, že se tam máš dobře, a že se zase v příštím životě potkáme brachu!!!

Rene Kroc
Berte život s humorem – René Kroc

.

Pokud je Vám více než 18 let, pak bych Vás chtěl pozvat na jeho veselý blog Thajsko-Pattaya převážně nevážně“kde můžete okusit Reného výborný smysl pro humor. Jestliže je Vám méně než 18 přečtěte si alespoň článek o potopě.

Thajsko,Pattaya-převážně nevážně
Thajsko,Pattaya-převážně nevážně

Odkazy:

(máte-li jakékoliv Reného fotky (videa), pošlete mi je prosím, rád je zde zveřejním)

Líbí se Vám tento článek? Pomozte nám realizovat další!

Objednáním ubytování nezaplatíte nic navíc a přesto přispějete na provoz webu.

Autor wendi

Webu THK - Thajsko - Kambodža věnuji téměř všechen svůj volný čas. Věřím, že se pro Vás stane zajímavým zdrojem informací nejen o THK, ale že dokáže pomoci i těm, kteří kráčí po Duchovní cestě. Pokud se vám moje práce líbí, můžete provoz webu podpořit přispěním jakékoliv finanční částky na bankovní účet THK č. 78-8767920247/0100. Finanční podpora je velmi důležitá nejen pro provoz webu, ale hlavně pro získávání nových informací. Děkuji w.

Doporučujeme

Rado, ředitel jež skončil v hrobě bez jména

Většina Evropanů přijede do Thajska jen na dovolenou, některým se později stane domovem, a některým …

Jeden komentář

  1. Ladislav Duffek

    Napsa jsi to velmi dobře. Láda

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *